Naše premiérová výprava na jezero Borek!

Naše výprava na soukromé jezero Borek se uskutečnila od 28.3. – 2.4. 2017. Lovné místo jsme si s Ježkem vybrali číslo čtrnáct. Maňas, který přijel až v pátek s kamarádem Vláďou a rozbalili rybářské nádobíčko vedle nás na patnácte. Musíme uznat, že jezero je v krásné přírodě, čistá voda a je tam klid. Navíc jsme s Ježkem měli štěstí, že jsme tam byli od středy úplně sami na celém jezeře až do pátku, kdy přijelo více víkendových lovců.

Nejdříve jsme si zmapovali vodní terén před sebou, k tomu nám poprvé pomáhal sonar Deeper Pro+ a samozřejmě naše tyč na prohledávání dna od Cygnet. Našli jsme potřebné lavice a položili tyčové bójky a trošku zakrmili. Ježek hned v noci chytil nádherného cejna přes 50 cm a další tři přidal do pátku. Já byl do pátku ráno úplně bez pípnutí, ráno v půl sedmé, když jsem se vzbudil po další noci bez pípnutí, jsem Ježkovi řekl, že všechny tři pruty vyndám a změním nástrahy a místa. Ježek mi na to říká, ať ještě počkám, že si dáme nejdříve náš klasický ranní grog (griotka, rum a horká voda) a pak uvidíme. Souhlasil jsem a za pár minut se ukázalo, že jsem udělal dobře. Než jsem dosedl s grogem do křesla, tak přišla jízda a na konci nádherný kapr 10,5 kg. Po jeho zvážení a vrácení zpět do vody, chci Maňasovi poslat fotku, že už jsem konečně taky něco chytil a v tom se mi rozjel druhý prut a podařilo se mi vytáhnout dalšího kapra s váhou 7,5 kg! Opět jsem se přesvědčil, že člověk musí vždy být optimista a věřit svým nástrahám a nepanikařit a ono to přijde. Ten den byl vůbec úspěšným, když odpoledne kolem půl páté přišel padák od kapříka 6,8 kg a v noci jsem ještě vytáhnul další dva 10,2 kg a 8,1 kg. Poslední noc se dočkal i Zdeněk a byla z toho i největší ryba výpravy 12 kg lysec, já ještě přidal mého šestého kapra výpravy 9 kg. Mým úspěšným boilies byla novinka od LKbaits Purple Plum(2x18mm obalené ve stejné pastě) a novinka od Nikla 18mm Scopex Squid s plovkou 10mm na panáčka. Ježek chytal na svou klasiku Václavíka boilies Oliheň.

Jak jsem psal, v pátek přijel Maňas s kamarádem Vláďou. Do nedělního rána Maňas chytil cejna a jeho kamarádovi Vláďovi se podařili tři kapři mezi 7-10 kg.

Závěrem musíme konstatovat, že jezero Borek je v krásném prostředí, je plné zdravých ryb a jak správce, tak majitel jezera jsou úplně v pohodě. Prostě oáza klidu a skvělá rybařina. Za nás doporučujeme.

Scroll to top